НОВИНИ

“ВМЗ” ЕАД участва на ХЕМУС’2018 с нови продукти 30.05.2018

С участници от 17 държави започна 13-ото изложение за военна и отбранителна техника “Хемус 2018″. Общият брой на изложителите е 69, от които 48 български и 21 чуждестранни. Участват 5 фирми от Германия и по 4 от Франция и САЩ. В изложението експозиции имат две фирми от Израел и по една от Австрия, Беларус, Канада, Испания, Полша.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

Най-голямото държавно предприятие в системата на ВПК у нас – “ВМЗ” Сопот, продължава да инвестира все повече средства в разработването на нови продукти. В момента се водят преговори със стратегически чуждестранни партньори за предоставяне на необходимото ноу-хау. Паралелно с това продължава успешната работа на дирекция “Развитие” – резултатите са нови продукти с подобрени характеристики. Започва възлагането на нови поръчки, които да натоварят ефективно “ВМЗ”. Размерът на поръчките ще бъде достатъчен, за да има гарантирана работа и през следващата 2019 година. Това каза изпълнителният директор на оръжейното дружество д-р инж. Иван Гецов в презентацията си пред президента Румен Радев и вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов при откриване на най-голямото изложение на отбранителната индустрия у нас – “Хемус 2018″, на 30 май т.г. в Пловдив.
Инж. Иван Гецов, председателят на Съвета на директорите Атанас Богданов и зам.-председателят на борда Трифон Кумчев представиха на президента, вицепремиера, зам.-министъра на икономиката Александър Манолев и чуждестранни делегации изделията и боеприпасите на “ВМЗ” – генерален спонсор на “Хемус 2018″, както и нови разработки на специална продукция с повишени далекобойност и ефективност.
Макети-разрез на ПГ 7В – изстрел за ръчен противотанков гранатомет /РПГ 7/, получиха държавният глава и вицепремиерът. Макетите на символичното за сопотската оръжейница изделие, усвоено за рекордните 6 месеца и произвеждано в десетки милиони бройки, бяха връчени на гостите от изпълнителния директор на “ВМЗ” д-р инж. Иван Гецов.
1 2 4
3 HTL08894 IMG_9602