НОВИНИ

ВМЗ продължава да инвестира в образованието и професионалната квалификация на своите кадри 24.05.2023

На 24 май отбелязваме Деня на славянската писменост, българската просвета и култура – един от най-светлите празници, символизиращ стремежа към знание и професионално усъвършенстване. Празник, обединяващ научните традиции през вековете, в общ стремеж към разширяване границите на човешкото познание.

„Вазовски машиностроителни заводи“ е предприятие, което инвестира в образованието и професионалната квалификация на своите кадри. Тази година изпращаме първия випуск, обучаващ се по дуална система на обучение от ПГ „Генерал Владимир Заимов“ специалност „Мехатроника“, като част от учениците са изявили желание да започнат работа в дружеството. Десетки са и вече дипломираните инженери на Технически университ – София, Филиал Пловдив, завършили със съдействието на ВМЗ, които вече прилагат своите умения в предприятието.

ВМЗ продължава да подкрепя свои служители в повишаване на професионалното им развитие и през академичната 2023/2024година, съвместно с Химикотехнологичен и металургичен университет – град София. Стартира прием за обучение в ОКС „Бакалавър“ и ОКС „Магистър“ в три специалности – Индустриална безопасност , Технология на високоенергийните материали и Инженерна електрохимия и корозия.

Припомняме, че от 1 юли, за поредна година, стартира стажантската ни програма, даваща възможност на млади студенти без професионален опит да натрупат знания и умения в реална работна среда.