НОВИНИ

“ВМЗ” Сопот с нови перспективи след най-голямото военно изложение в Европа 21.06.2016

Представители на българската отбранителна индустрия: Кинтекс, ВМЗ Сопот, Нити, Черно Море, Самел, Арсенал, Армар, и др., взеха участие в най-голямото в Европа международно изложение в областта на военната и отбранителна техника „Eurosаtory 2016“ /Евросатори/ в Париж от 13-17 юни т.г.
Изложението посетиха Негово превъзходителство Ангел Чолаков – посланик на България във Франция и Анна Лазарова – търговски представител на страната ни. Посланикът се запозна подробно с перспективите пред отбранителната индустрия и с възможностите на всеки един от участниците.
По време на изложението бяха проведени срещи с редица водещи западни компании, които потвърдиха своята заинтересованост за взаимоизгодно сътрудничество и посещението си в България през следващите седмици за финализиране на преговорния процес и подготовка за сключване на договори.
“Срещите и преговорите се водят на най-високо ниво и като правило завършват с договори. Нашите очаквания са за многомилионни договори,  които да се изпълняват през близките две години. Същите ще подсигурят достатъчна натовареност на нарастващите производствени възможности на отбранителен сектор.”, каза д-р инж. Иван Гецов – изпълнителен директор на “ВМЗ” Сопот. Той допълни, че “Eurosаtory” се характеризира със своята мащабност и участие на всички водещи световни фирми в отбранителния сектор.
Според анализатори през настоящата година интересът към събитието е най-големият от последните изложения. Фирми от Европейския съюз, САЩ, Русия, Канада, Япония, Китай, Бразилия, Пакистан и др., представиха изделия за сухопътните и военновъздушните сили.