НОВИНИ

ВМЗ участва в ХЕМУС 2020 с нови продукти, разработени в последните години 09.10.2020

ВМЗ ЕАД се представи с нови продукти, разработени в последните години, в специализираното изложение за отбранителна техника „Хемус“. На голям щанд държавното оръжейно дружество показа свои изделия, към които проявиха интерес делегации от всички точки на света, дошли на изложението в Международния панаир в Пловдив.

Характерно за продукцията на ВМЗ е нейната простота и ефективност, паралелно с това тя не е ценово позиционирана в горния сегмент. Новите продукти вече намират добър пазар в различни сектори в света, коментира изпълнителният директор на дружеството д-р инж. Иван Гецов. По думите му големият интерес към производството на ВМЗ се дължи на факта, че светът не е станал по-добър – конфликти избухват непрекъснато в различни точки на планетата. Според инж. Гецов дошлите на Хемус 2020 – професионалисти, заинтересувани от сключване на договори за закупуване на специална продукция, са заявили внимание към изделията на оръжейницата. Доказателство за това е бил натовареният график за делови срещи по време на изложението.

Като сложна година определи 2020-та д-р инж. Иван Гецов. Той изрази надежда, че последното тримесечие ще бъде по-активно, въпреки трудностите с предаването на готовата договорена продукция, породени от пандемията Ковид-19.2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14