E: [email protected] A: гр. Сопот, бул. "Иван Вазов" №1
English English
Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД
ВМЗ Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД

Работниците във ВМЗ – Сопот ще получат Великденски премии 02.03.2016

02.03.2016
Работниците във ВМЗ – Сопот ще получат Великденски премии 02.03.2016

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и заместник министър Любен Петров се срещнаха днес със Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.  На срещата ръководството на предприятието информира, че на проведено заседание на Съвета на директорите е взето решение за изплащане на Великденска надбавка за работниците и служителите във ВМЗ. Сумата ще бъде изплатена въз основа на минималната работна заплата за дружеството – 462 лева. Това ще бъде вторият бонус в рамките само на около четири месеца за персонала на държавното предприятие, след като в навечерието на Коледа, през декември 2015-а работещите получиха тринайсета заплата. Надбавки в предприятието не бяха изплащани от 2013 г.

Ръководството на предприятието информира министъра, че в момента във ВМЗ работят 3 200 работници и служители, като в последните пет месеца са назначени 700 човека. Средната работна заплата в дружеството към края на февруари е достигнала 800 лева, като е увеличена спрямо септември миналата година, когато е била 680 лева. По инициатива на Съвета на директорите се разработва и система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите. За всички е осигурен безплатен транспорт и достъпно столово хранене. За първи път от години персоналът е получил и топло работно облекло за зимните месеци.

Печалбата на ВМЗ за 2015 г. е нараснала многократно спрямо предходната й 2014 г. Производствената програма на дружеството е обезпечена с договори до средата на 2018 г., отчетоха от ръководството на ВМЗ. Представителите на Съвета на директорите съобщиха също, че продължават строително-монтажните работи за цялостно обновяване на два нови цеха в Монтажния завод в Иганово, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация в края на месец март и средата на април т.г. Цеховете ще бъдат оборудвани с изцяло нови производствени поточни линии. Изпълнява се и програма за технологично обновяване със съвременни машини на производствените мощности в Механичен завод и в Завода за инструментално и нестандартно оборудване.

За подобряване на сигурността във ВМЗ в момента се работи и по съвременна система за видео-наблюдение в производствените и складовите обекти на дружеството.

Министър Лукарски поздрави ръководството на ВМЗ за успешната работа и изрази надежда държавното предприятие да продължи да изпълнява в срокове производствената си програма.

Още новини

ПРАЗНИЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО 06.09.2023 02.03.2016

Уважаеми работници и служители на Вазовски машиностроителни заводи,Всяка година на 6-ти септември се връщаме към събитията от 1885 година, когато един горд народ се обявява против повторно наложените му окови, като противно на решенията на Великите сили, Източна Румелия се обединява с Княжество България.Това е един от онези дръзки моменти, когато смелостта и силата на българския дух променят истор...

Прочетете повече
ВМЗ с навременна помощ в гасенето на пожари в Карловско 02.03.2016

Кметовете на община Карлово, село Иганово и село Певците изказаха благодарности към екипите на Противопожарна охрана и защита на населението на ВМЗ Сопот.Огнеборците ни се отзоваха изключително бързо и оказаха навременна помощ за потушаването на пожарите, възникнали по едно и също време на няколко места в землищата на село Иганово и село Певците.Благодарение на добрата организация и бързата р...

Прочетете повече
Нови парни котли бяха монтирани в парната централа на ВМЗ Сопот 02.03.2016

   Системата е висококачествена и ефективна, отговаряща на всички европейски директиви, касаещи намаляване на замърсяването на въздуха. Най-висок клас защита, минимални стойности на изхвърляните вредни емисии и високата гъвкавост по отношение на работата, благодарение на напълно автоматизираната електронна система на горелката, са част от предимствата на новото оборудване.   &n...

Прочетете повече