E: [email protected] A: гр. Сопот, бул. "Иван Вазов" №1
English English
Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД
ВМЗ Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД

Работниците във ВМЗ – Сопот ще получат Великденски премии 02.03.2016

02.03.2016
Работниците във ВМЗ – Сопот ще получат Великденски премии 02.03.2016

Министърът на икономиката Божидар Лукарски и заместник министър Любен Петров се срещнаха днес със Съвета на директорите на ВМЗ-Сопот.  На срещата ръководството на предприятието информира, че на проведено заседание на Съвета на директорите е взето решение за изплащане на Великденска надбавка за работниците и служителите във ВМЗ. Сумата ще бъде изплатена въз основа на минималната работна заплата за дружеството – 462 лева. Това ще бъде вторият бонус в рамките само на около четири месеца за персонала на държавното предприятие, след като в навечерието на Коледа, през декември 2015-а работещите получиха тринайсета заплата. Надбавки в предприятието не бяха изплащани от 2013 г.

Ръководството на предприятието информира министъра, че в момента във ВМЗ работят 3 200 работници и служители, като в последните пет месеца са назначени 700 човека. Средната работна заплата в дружеството към края на февруари е достигнала 800 лева, като е увеличена спрямо септември миналата година, когато е била 680 лева. По инициатива на Съвета на директорите се разработва и система за допълнително материално стимулиране на работниците и служителите. За всички е осигурен безплатен транспорт и достъпно столово хранене. За първи път от години персоналът е получил и топло работно облекло за зимните месеци.

Печалбата на ВМЗ за 2015 г. е нараснала многократно спрямо предходната й 2014 г. Производствената програма на дружеството е обезпечена с договори до средата на 2018 г., отчетоха от ръководството на ВМЗ. Представителите на Съвета на директорите съобщиха също, че продължават строително-монтажните работи за цялостно обновяване на два нови цеха в Монтажния завод в Иганово, които се очаква да бъдат пуснати в експлоатация в края на месец март и средата на април т.г. Цеховете ще бъдат оборудвани с изцяло нови производствени поточни линии. Изпълнява се и програма за технологично обновяване със съвременни машини на производствените мощности в Механичен завод и в Завода за инструментално и нестандартно оборудване.

За подобряване на сигурността във ВМЗ в момента се работи и по съвременна система за видео-наблюдение в производствените и складовите обекти на дружеството.

Министър Лукарски поздрави ръководството на ВМЗ за успешната работа и изрази надежда държавното предприятие да продължи да изпълнява в срокове производствената си програма.

Още новини

СЪОБЩЕНИЕ 20.05.2024 02.03.2016

Ръководството на “ВМЗ” ЕАД – гр. Сопот уведомява обществеността в населените места от общини Карлово и Сопот, че на 22.05.2024 г. /сряда/ на полигон “Анево” ще се извършва контролирано унищожаване на бракувани боеприпаси и други взривни материали, отпаднали от производствения процес на дружеството. Съгласно действащото законодателство и нормативните документи, оперативното ръководство на “ВМЗ” ЕАД...

Прочетете повече
ПРАЗНИЧНО ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР ПО СЛУЧАЙ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ 05.05.2024 02.03.2016

Уважаеми работници и служители на Вазовски машиностроителни заводи,Великден е празник, който осветлява смисъла на човешкото съществуване и изпълва сърцата с душевен мир и любов.В Христовото Възкресение е основанието и силата на нашата вяра, в него е залогът и на нашата надежда във всепобеждаващата сила на живота и доброто.Нека има светлина в душите ни, уют в домовете ни и смирение в сърцата ни!&nb...

Прочетете повече
ВМЗ с представяне на стажантската си програма на Форум „Стажове“ 2024 22.04.2024 02.03.2016

И тази година ВМЗ – Сопот взе участие във форум „Стажове“. Традиционно към щанда на предприятието имаше интерес от страна на студенти от всички факултети на Технически университет-София – Филиал Пловдив.Изложението даде възможност на студентите да се запознаят лично със служителите, които извършват подбора на персонал в дружеството. Експертите на ВМЗ презентираха пред тях какви знания и умения са...

Прочетете повече