E: [email protected] A: гр. Сопот, бул. "Иван Вазов" №1
English English
Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД
ВМЗ Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД

ИНФОРМАЦИЯ ДИГИТАЛНИ ОБУЧЕНИЯ 06.03.2023

06.03.2023

Уважаеми колеги,

През месец март 2023г. се очаква да стартира мащабна национална програма за безплатно обучение по дигитални умения с ваучери с цел повишаване на дигиталните умения на заетите лица, като с приоритет са синдикалните членове на КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ .

А) Ключови компетентности:             1) Дигитална компетентност базово ниво (I и II) 55часа

2) Дигитална компетентност средно ниво (III и IV) 45часа

Лицата, които отговарят на критериите за допустимост на целевата група могат да подадат заявление за предоставяне на ваучер за обучение чрез електронната платформа на Агенцията по заетостта.

Лицата, получили ваучери за обучение и започнали обучение, са задължени да посещават редовно курса на обучение съгласно утвърдения график и да имат минимум 80 на сто присъствие на учебните занятия.

Лицата, получили ваучер за обучение за придобиване на обща дигитална компетентност за базово и/или средно ниво, следва да се явят на изпит след приключване на обучението. Те могат да се явят на изпит не повече от два пъти за получаване на сертификат за съответното ниво на дигитална компетентност, като при неявяване на изпит за сертифициране без уважителни причини, доставчикът на обучение може да изиска от лицето да възстанови стойността на предоставения ваучер за обучение.

КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ ще осигурят гъвкавост по отношение на формата и графика на провеждане на обученията, така че да бъдат съобразени с работния график на обучаемите. Обученията могат да бъдат провеждани в присъствена, дистанционна (електронна среда) или хибридна форма и с гъвкави графици (преди или след работно време, съботно-неделни курсове и т.н.)

От КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ

Още новини

ПРАЗНИЧНО ОБРЪЩЕНИЕ НА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР ПО СЛУЧАЙ ДЕНЯ НА СЪЕДИНЕНИЕТО 06.09.2023 06.03.2023

Уважаеми работници и служители на Вазовски машиностроителни заводи,Всяка година на 6-ти септември се връщаме към събитията от 1885 година, когато един горд народ се обявява против повторно наложените му окови, като противно на решенията на Великите сили, Източна Румелия се обединява с Княжество България.Това е един от онези дръзки моменти, когато смелостта и силата на българския дух променят истор...

Прочетете повече
ВМЗ с навременна помощ в гасенето на пожари в Карловско 06.03.2023

Кметовете на община Карлово, село Иганово и село Певците изказаха благодарности към екипите на Противопожарна охрана и защита на населението на ВМЗ Сопот.Огнеборците ни се отзоваха изключително бързо и оказаха навременна помощ за потушаването на пожарите, възникнали по едно и също време на няколко места в землищата на село Иганово и село Певците.Благодарение на добрата организация и бързата р...

Прочетете повече
Нови парни котли бяха монтирани в парната централа на ВМЗ Сопот 06.03.2023

   Системата е висококачествена и ефективна, отговаряща на всички европейски директиви, касаещи намаляване на замърсяването на въздуха. Най-висок клас защита, минимални стойности на изхвърляните вредни емисии и високата гъвкавост по отношение на работата, благодарение на напълно автоматизираната електронна система на горелката, са част от предимствата на новото оборудване.   &n...

Прочетете повече