E: [email protected] A: гр. Сопот, бул. "Иван Вазов" №1
English English
Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД
ВМЗ Вазовски
машиностроителни заводи ЕАД

ИНФОРМАЦИЯ ДИГИТАЛНИ ОБУЧЕНИЯ 06.03.2023

06.03.2023

Уважаеми колеги,

През месец март 2023г. се очаква да стартира мащабна национална програма за безплатно обучение по дигитални умения с ваучери с цел повишаване на дигиталните умения на заетите лица, като с приоритет са синдикалните членове на КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ .

А) Ключови компетентности:             1) Дигитална компетентност базово ниво (I и II) 55часа

2) Дигитална компетентност средно ниво (III и IV) 45часа

Лицата, които отговарят на критериите за допустимост на целевата група могат да подадат заявление за предоставяне на ваучер за обучение чрез електронната платформа на Агенцията по заетостта.

Лицата, получили ваучери за обучение и започнали обучение, са задължени да посещават редовно курса на обучение съгласно утвърдения график и да имат минимум 80 на сто присъствие на учебните занятия.

Лицата, получили ваучер за обучение за придобиване на обща дигитална компетентност за базово и/или средно ниво, следва да се явят на изпит след приключване на обучението. Те могат да се явят на изпит не повече от два пъти за получаване на сертификат за съответното ниво на дигитална компетентност, като при неявяване на изпит за сертифициране без уважителни причини, доставчикът на обучение може да изиска от лицето да възстанови стойността на предоставения ваучер за обучение.

КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ ще осигурят гъвкавост по отношение на формата и графика на провеждане на обученията, така че да бъдат съобразени с работния график на обучаемите. Обученията могат да бъдат провеждани в присъствена, дистанционна (електронна среда) или хибридна форма и с гъвкави графици (преди или след работно време, съботно-неделни курсове и т.н.)

От КТ „Подкрепа“ и НзС – КНСБ

Още новини

ПРАЗНИЧНО ОБРЪЩЕНИЕ ОТ ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯ ДИРЕКТОР ПО СЛУЧАЙ ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ 05.05.2024 06.03.2023

Уважаеми работници и служители на Вазовски машиностроителни заводи,Великден е празник, който осветлява смисъла на човешкото съществуване и изпълва сърцата с душевен мир и любов.В Христовото Възкресение е основанието и силата на нашата вяра, в него е залогът и на нашата надежда във всепобеждаващата сила на живота и доброто.Нека има светлина в душите ни, уют в домовете ни и смирение в сърцата ни!&nb...

Прочетете повече
ВМЗ с представяне на стажантската си програма на Форум „Стажове“ 2024 22.04.2024 06.03.2023

И тази година ВМЗ – Сопот взе участие във форум „Стажове“. Традиционно към щанда на предприятието имаше интерес от страна на студенти от всички факултети на Технически университет-София – Филиал Пловдив.Изложението даде възможност на студентите да се запознаят лично със служителите, които извършват подбора на персонал в дружеството. Експертите на ВМЗ презентираха пред тях какви знания и умения са...

Прочетете повече
ВМЗ ИЗПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНА ЗАПЛАТА ЗА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ 17.04.2024 06.03.2023

Допълнително възнаграждение, което работници и служители във ВМЗ ЕАД – Сопот ще получат, ще бъде изплатено преди Великден.Бонусът е в размер на една минимална работна заплата за предприятието, съгласно Колективния трудов договор.Това става след решение на Съвета на директорите, на база добри финансови резултати, постигнати в дружеството и проведени преговори между ръководството и синдикалните парт...

Прочетете повече