НОВИНИ

Пострадалият във ВМЗ работник е починал въпреки осигурените медицински грижи от водещи специалисти в страната 21.12.2015

С дълбоко прискърбие съобщаваме, че пострадалият при трудова злополука наш дългогодишен колега е починал тази сутрин въпреки осигурените медицински грижи от водещи специалисти в страната. Ангел Манолов бе настанен в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив с изгаряния по тялото, след като на 14 декември при почистване на работното си място пада във вана с химикали. Разтворът е неутрализиран веднага, като при пристигане на спешна помощ служителят е контактен. Впоследствие състоянието му се влошава.
За лечението на Ангел Манолов ръководството на ВМЗ-Сопот осигури проф. д-р Огнян Хаджийски, най-добрият специалист по хирургично лечение на изгаряния в страната. На пострадалия работник беше осъществено присаждане на кожа върху изгорелите части на ръката. Подсигурено беше необходимото за лечението му количество кръв.
Всички разходи, свързани с подсигуряването на най-добрите грижи за дългогодишния служител на ВМЗ бяха поети от завода. Съветът на директорите гласува и отпускането на допълнителна финансова подкрепа за семейството на Ангел Манолов. За изясняване на обстоятелствата, при които пострада Ангел в предприятието e сформирана комисия.
След трагичната вест от тази сутрин ръководството на ВМЗ изразява своята дълбока съпричастност към семейството на Ангел. Дружеството поема цялостната организация и разходите по погребението му и отменя всички традиционни чествания в оръжейницата по повод предстоящите празници.