НОВИНИ

Пълна прозрачност и консенсусни решения ще са водещи в управлението на ВМЗ-Сопот 29.09.2015

„Пълна прозрачност и постигане на консенсус на база широко обсъждане на всяко действие ще са водещи в управлението на ВМЗ-Сопот под мое ръководство“. Това заяви изпълнителният директор на предприятието инж. Иван Гецов пред директорите по звена и представители на двата синдиката към ВМЗ – КНСБ и КТ „Подкрепа“. На срещата бе представена одобрената нова управленска структура на предприятието. Новият елемент в нея е определянето на пет заместника на изпълнителния директор.

Заместник-изпълнителен директор (ЗИД) по производствените въпроси ще бъде Д-р инж. Димилян Леонов, който в момента изпълнява длъжността зам.-директор „Монтажен завод – Иганово“. Отговорен за всички търговски въпроси остава инж. Христо Трифонов – дългогодишен служител на ВМЗ-Сопот. Досегашният зам.-изпълнителен директор по финансово-икономически въпроси г-н Румен Рачев ще продължи да изпълнява тези функции. Г-жа Иванка Вълева, до този момент Началник „Труд и работна заплата“ ще заеме позицията на ЗИД по развитие на човешките ресурси. ЗИД по административните въпроси остава инж. Цонко Киров.

„С общи усилия можем да върнем ВМЗ към това, което беше в най-успешните си години“, заяви на срещата инж. Гецов. Той посочи, че приоритет в работата му ще бъде ритмичното изпълнение на настоящите договори и осигуряването на още поръчки, като до края на годината предстои да бъдат подписани нови договори на стойност минимум 100 млн. лв. Приоритетно ще се търсят и варианти за модернизация на производството, което ще позволи на предприятието да използва максимално пазарните възможности. По думите на инж. Гецов към момента има пазарно търсене, което предприятието няма капацитет да задоволи.